Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Sretan odmor

Osvojio bicikl na biciklijadi Zadar – Vir pa ga darovao prijateljici

Vir
Foto: Općina Vir
Pobjednik Josip Zrilić prvi je put bio na biciklijadi, a u Zadar je došao iz Njemačke na godišnji. Nakon biciklijade na glavnom virskom trgu održana je zabava za sve sudionike biciklijade i Virane

Dok je nevoljko prilazio pozornici nakon što je prozvan kao sretni dobitnik oko 3500 kuna vrijednog bicikla Fuji Mountain, Josip Zrilić vrtio je glavom. Dosadašnji dobitnici, kako navodi Kažimir Škrbić iz virskog odjela za odnose s javnošću, na tradicionalnim biciklijadama od Zadra do Vira uglavnom su se s razlogom radovali, dok je Zrilić izgledao kao čovjek koji proklinje tešku sudbinu. Međutim, samo je tako izgledao...

Jednokratna pomoć Viranima će općina Vir isplatiti gotovo 400 tisuća kuna

Sreća zbog dobitka

– Već imam bicikl koji koristim pa ovaj dobiveni poklanjam svojoj prijateljici – kazao je 35-godišnji Josip nakon izvlačenja nagrade. U tom trenutku, navode s Vira, vidjeli smo napokon i sreću – ime joj je bilo Željka Klasić Vladović, Josipova je prijateljica i supruga njegova najboljeg prijatelja.

– Prekrasan je osjećaj dobiti nagradni bicikl, pogotovo jer mi je ovo prvo sudjelovanje na virskim biciklijadama. Naravno, i zbog geste prijatelja Josipa. Pričali smo prije izvlačenja, a onda je Josip kazao kako će mi pokloniti bicikl ako njegovo ime bude izvučeno na tomboli. Sada moram nazvati frendicu koja mi je posudila bicikl za biciklijadu da dođe po njega na Vir, ja se imam čime vratiti – u dahu je kazala sretna Zadranka Željka.

Najmasovnija akcija darivanja krvi na Viru U registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica upisana 72 Virana

Sve se zapravo poklopilo sudbinski.

– Prije nego je pročitano Josipovo ime kao sretnog dobitnika najvrednije nagrade, čak troje izvučenih dobitnika za istu nagradu nije bilo prisutno na Trgu svetog Jure, a propozicije su jasne: bicikl dobiva samo onaj tko ostane na izvlačenju nagrada. Josip je bio četvrti izvučeni, odnosno prvi koji je ostao na otoku, a ovo mu je bilo i prvo sudjelovanje – naveli su s Vira.

– Prvi sam put na biciklijadi, a u Zadar sam došao iz Njemačke na godišnji. Što se tiče bicikla, zaista mi nije potreban jer ga već imam. Inače sam iz biciklističke obitelji, otac i stric vozili su biciklističke trke – objasnio je Viranima Josip svoju prijateljsku i džentlmensku gestu. Najveći biciklistički i obiteljski rekreativni događaj u Zadarskoj županiji vrhunski su odradili poduzeće Vir turizam u suradnji s Biciklističkim klubom Zadar, virskim općinskim poduzećima Čisti otok, Vir zaštita i Vir održavanje, kao i kompanijom Taxi Vir te zadarskom prometnom policijom i službom hitne medicinske pomoći.

KARLOVAČKA BICIKLIJADA 'Ovogodišnja je poruka '67 je previše' i sudionici će na staru i cilju biciklijade moći potpisati peticiju na tu temu'

Sponzor općina Vir

Na glavnom virskom trgu neumorno je svirao Zaratino, svoj program imale su i mlade virske plesačice predvođene Emerikom Tičić de los Santos iz Plesnog kluba Zara, a biciklijadu je sponzorirala Općina Vir koja je utemeljitelj tradicionalne biciklijade Zadar – Vir. Barbara Buškulić i Darija Zrilić iz destinacijske kompanije Vir turizam te zamjenik načelnika Vira Antonio Vučetić vodili su program izvlačenja nagrada, a zamjenik načelnika Vučetić ujedno je i vozio biciklijadu Zadar – Vir u društvu direktorice Vir turizma Kristine Perić i direktora Vir zaštite Ante Orlića, uz tradicionalno sudjelovanje većeg broja Virana, izvijestili su s Vira.

Biciklijadu dosad vozilo 7500 biciklista     

S 512 prijavljenih za Uskrsnu biciklijadu Zadar – Vir broj sudionika svih dosadašnjih biciklijada popeo se na približno 7500 biciklista i zaljubljenika u biciklizam. Prema Viru su na biciklijadama vozili biciklistički entuzijasti iz svih krajeva Hrvatske, BiH, Slovenije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Slovačke i Češke, a neki su na Uskrsnoj biciklijadi imali premijeru – izvijestili su o biciklijadi iz virskog odjela za odnose s javnošću.

– Prvi sam put na virskoj biciklijadi i oduševljena sam! Inače vozim bicikl u društvu prijateljica, ali je ovaj događaj zaista poseban zbog druženja – nije krila radost zbog virskog biciklističkog eventa Sanja Fabac, dok su Iva, Tea, Ivana i najmlađa Karla već sudjelovale na biciklijadi od Zadra do Vira.

– Prvi put nam je bilo super, pa smo došle opet. Uživamo u druženju i bicikliranju jer je riječ o lijepoj rekreaciji – poručile su mlade Zadranke.