Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
REKONSTRUKCIJA RADNIČKOG DOMA

Oživljavanje četvrti Borovo naselje

Oživljavanje četvrti Borovo naselje
Foto: Branimir Bradarić
Kompletno će se urediti i okolina s južne na sjevernu stranu, parkiralište s novom cestom i nova pješačka površina.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zajedno sa suradnicima, obišao je do sada izvedene radove na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju, ističući da je riječ o jednom od kapitalnih gradskih projekata.

Ulaganja u prometnu infrastrukturu Po želji mještana ide se u rekonstrukciju Premanturske i Valdebečkog puta

– Riječ je o jednome od dva najveća projekta iz Intervencijskog plana i od iznimne nam je važnosti s obzirom na vrijednost od gotovo 60 milijuna kuna. Radovi traju nešto više od mjesec dana te očekujemo da budu gotovi u ugovorenim rokovima – rekao je Penava.

Podsjetio je da će zgrada Radničkog doma biti prenamijenjena za potrebe Veleučilišta Lavoslav Ružička, a da će se u njihove trenutačne prostore preseliti PP Vukovar. Zgradu Radničkog doma čini prizemlje i tri etaže od ukupno 6960 četvornih metara zatvorenog dijela. Prema najavama, u prizemlju će se nalaziti velika konferencijska trodijelna dvorana s knjižnicom, dok će se na katovima nalaziti učionice i uredi za profesore.

Kompletno će se urediti i okolina s južne na sjevernu stranu, parkiralište s novom cestom i nova pješačka površina. Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček rekao je da se ovim projektom Borovu naselju vraća sjaj koji je imalo prije Domovinskog rata kao i da će s dolaskom Veleučilišta ova gradska četvrt ponovno postati mjesto okupljanja mladih.

Grad Karlovac iduće godine kreće u realizaciju najvećeg gradskog komunalnog zahvata najveći gradski komunalni zahvat Za rekonstrukciju cjelokupne komunalne infrastrukture Karlovca izdvojit će 420 milijuna kuna

– Unatoč hladnim danima Vukovar je veliko gradilište. Vjerojatno najveće u ovom dijelu Hrvatske. Nastojat ćemo u sljedećih nekoliko mjeseci nastaviti tempom koji smo imali do sada neovisno o pandemiji koronavirusa – rekao je Pavliček.