Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Radni posjet izraelskog veleposlanika Ilana Mora

Poboljšati suradnju s Izraelcima i otvoriti vrata proizvođačima iz Požeško-slavonske županije

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Osnovat ćemo i urediti program s pomoću kojega će ovdašnji poduzetnici naći poslovne partnere i proširiti svoju proizvodnju, kaže Ilan Mor

Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Ilan Mor tijekom posjeta Požeško-slavonskoj županiji sa svojim je domaćinima dogovorio smjernice buduće suradnje na području poljoprivredne proizvodnje, agrikulture, turizma i vinarstva. Razgovarali su o odnosima između Hrvatske i Izraela te o tome kako mogu poboljšati suradnju i otvoriti vrata proizvođačima iz Požeško-slavonske županije.

9. sjednica Županijske skupštine Nakon punih 15 godina bez dugova

Dogovoren posjet Izraelu

Župan Alojz Tomašević predstavio mu je županiju i ono čime se stanovništvo bavi - turizmom, metalskom industrijom, poljoprivredom, proizvodnjom vina...

Kao prvi korak dogovoren je posjet Tomaševića, njegovih suradnika i zainteresiranih gospodarstvenika s područja ove županije Izraelu, gdje će se susresti s tamošnjim gospodarstvenicima.

– Velika mi je čast što sam imao priliku razgovarati s veleposlanikom. Naime, on je već pet mjeseci u Hrvatskoj, govori i prenosi riječi o našoj predivnoj domovini te mi je zadovoljstvo da je posjetio i našu županiju. Razgovarali smo o mogućnostima suradnje, prvenstveno na području poljoprivrede i turizma, ali i u drugim aktivnostima. Prihvatio sam poziv da sa svojim suradnicima i gospodarstvenicima posjetim Izrael jer želim vidjeti njihova iskustva i ispitati mogućnosti kako poboljšati našu privredu – rekao je župan Tomašević.

Izraelski veleposlanik Ilan Mor izrazio je svoje zadovoljstvo što je upoznao župana i zahvalio mu na gostoprimstvu i ugodnom razgovoru.

Zlatni glas Zlatne doline Nagrada žirija u Suboticu, publike u Široki Brijeg

Bio je vrlo impresioniran svime što nudi Požeško-slavonska županija te je ponudio vrlo specifičan prijedlog za buduću suradnju. Uvjeren je kako izravni susret požeško-slavonskih i izraelskih gospodarstvenika predstavlja pravi način za uspostavljanje suradnje.

– Složit ćemo delegaciju predvođenu županom i u suradnji s ljudima i tvrtkama koji su voljni surađivati pronaći nove načine za njihov razvoj u Izraelu, posebno u području agrikulture, ali u i ostalim kao što su inovacije, tehnologija i agrotehnologija. Osnovat ćemo i urediti program s pomoću kojega će oni imati mogućnost naći nove poslovne partnere i tako proširiti svoju proizvodnju. Siguran sam da je to dobar način za suradnju između izraelskih i hrvatskih tvrtki – rekao je veleposlanik Ilan Mor.

Prilika za prekvalifikaciju i zasnivanje radnog odnosa

Impresioniran vijećnicom

Na kraju posjeta župan Tomašević i veleposlanik Mor razmijenili su poklone zahvalnosti te zajedno razgledali veliku županijsku vijećnicu iz 19. stoljeća, kojom je veleposlanik bio impresioniran.

Pilot-projekt podizanja novih mješovitih ekoloških nasada U Poljoprivredno-prehrambenoj školi niče inovativni voćnjak 
s 14 različitih vrsta voća