Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
NA NOGOMETNOM STADIONU

Potpisan ugovor o gradnji, za novi centar izdvojeno 12,4 mil. kn

Potpisan ugovor o gradnji
Foto: Grad Vukovar
Projektom će se obuhvatiti i uređenje okoliša, gradnja novih parkirnih mjesta te uređenje nogometnih igrališta.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je ugovor o gradnji sportsko-rekreacijskog centra na nogometnom stadionu u Vukovaru. Prema njegovim riječima, vrijednost je ugovorenih radova gotovo 12,4 milijuna kuna, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Centar će biti u Eko-zoni Nemetin ZA VOĆE I POVRĆE RDC je vrijedan 98,3 milijuna kuna

– Osnovna je ideja pri izradi idejnog rješenja bila da na moderan i suvremen način spojimo sportski sadržaj za profesionalnu djelatnost i rekreaciju. Samoj zgradi objekta dano je najviše važnosti, odnosno tribinama za sjedenje sa 186 mjesta te dodatnom pomoćnom igralištu na zapadnoj strani i novouređenom nogometnom igralištu kako bi svi koji se žele i vole baviti sportskim aktivnostima na otvorenome dobili još jedan moderan sportsko-rekreacijski centar – rekao je gradonačelnik Penava.

Dodao je kako je obnova stadiona započela postavljanjem atletske staze te da taj dio projekta ima ne samo sportsko-rekreacijski značaj nego da je i dio obnove Ulice 204. vukovarske brigade.

POTICANJE KULTURE U Bjelovaru počinje gradnja nove zgrade glazbene škole

Projektom će se obuhvatiti i uređenje okoliša, gradnja novih parkirnih mjesta te uređenje nogometnih igrališta. Isto tako, planirana je gradnja javne zgrade sportsko-rekreacijske namjene koja će se sastojati od tribina s pratećim prostorijama u prizemlju i upravnog dijela. Od novih parkirališnih mjesta koja će se graditi 10 će biti unutarnjih parkirališnih mjesta za osobna vozila, dva autobusna parkirališna mjesta te 24 vanjska parkirališna mjesta.