Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
VELIKA PROSLAVA

Predstavljen bogat program za Dan grada i blagdan sv. Eufemije

1/4
Program su predstavili dogradonačelnik Marino Budicin, pročelnica Edita Sošić Blažević, tajnik Sportske zajednice Grada Rovinja, Roberto Krevatin, ravnateljica POUR Dubravka Svetličić i predsjednica Savjeta mladih Grada Rovinja, Maura Čabran

Na jučerašnjoj konferenciji za medije predstavljen je bogat program uoči Dana grada i blagdana sv. Eufemije, a predstavili su ga dogradonačelnik Marino Budicin, pročelnica Edita Sošić Blažević, tajnik Sportske zajednice Grada Rovinja, Roberto Krevatin, ravnateljica POUR Dubravka Svetličić i predsjednica Savjeta mladih Grada Rovinja, Maura Čabran, javlja Grad Rovinj. 

Dan grada Solina ‘Postigli smo potpunu financijsku stabilnost gradskog proračuna’

PETAK, 13. RUJNA

Glavni dio programa za Dan grada i blagdan sv. Eufemije, zaštitnice Rovinja, ove je godine koncentriran na četiri dana, a započinje ovog petka u 12 sati, tradicionalnom svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja će se održati u Multimedijalnom centru.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Program prvoga dana nastavlja se u 16 sati i to na dvije lokacije. Na bazenu “Delfin” igrat će se vaterpolo turnir, dok će u Domu kulture započeti razna predavanja u sklopu prvog Dana mladih Istarske županije.  U večernjim satima posjetitelje u crkvi sv. Franje s početkom u 20:30 očekuje klavirski recital Chiare Bertoglio, čiji je organizator Zajednica Talijana “Pino Budicin”, dok će zabavni program, također u sklopu Dana mladih, započeti u 21 sat na glavnom gradskom trgu uz Night Express i DJ So’Chic.

SUBOTA, 14. RUJNA

Sljedećeg dana, u subotu, 14. rujna, program se nastavlja u sportskom duhu. Naime, na “Delfinu” će se igrati vaterpolo turnir u 10 sati, da bi u 18 sati uslijedila utakmica povodom 70. obljetnice vaterpolo kluba. U dvorani “Gimnazija” od 10 pa sve do 18 sati igrat će se 23. Međunarodni odbojkaški turnir seniora. Također u 10 sati na streljani će započeti i Kup grada u streljaštvu, a na Villas Rubinu u 10:30 održat će se 21. Plivački maraton “Sv. Eufemija”.

Proslavljen Dan grada Slatine Postaju grad napretka i brojnih projekata, a cilj je zadržati mlade i vratiti iseljene

Osim toga, cijelog će dana posjetitelji moći razgledati Mali sajam starina na Trgu brodogradilišta, dok će u večernjim satima, točnije u 20 sati, biti upriličeno otvorenje izložbe fotografija u Photo Art Gallery “Batana”, povodom 65 godina bavljenja fotografijom autora Virgilia Giuricina.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Subotnja je večer rezervirana za pregršt muzike i zabave. Smotra zborova Sv. Eufemiji održat će se tako u crkvi sv. Eufemije u 20:30. Na Trgu maršala Tita, pak, posjetitelje očekuje bogat program već od popodnevnih sati.  U 20 sati na pozornicu stupaju Gustafi, nakon kojih u 22 sata dolaze Koktelsi.

NEDJELJA, 15. RUJNA

Nedjeljno je jutro tradicionalno rezervirano za manifestaciju pod nazivom “Od punte do punte morem i kopnom”, a start je na Škarabi u 9 sati.  Povrh svega, zainteresirani su pozvani da se najave u Eko muzej Batana kako bi u nedjelju od 10 do 13 sati mogli isprobati besplatnu vožnju batanom. Također u jutarnjim satima, na starom će se željezničkom kolodvoru u 9 sati održati “Drugo podvodno hodočašće” koje organizira KPA Rovinj.

U večernjim satima u Multimedijalnom centru bit će predstavljena monografija “Virgilio Giuricin – Pamćenje kroz vrijeme”, s početkom u 19 sati. U isto vrijeme u Zajednici Talijana održat će se tradicionalna “Serata in famiglia”.