Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Suradnjom sa susjedima razvijaju urbani turizam

Predstavljen projekt “Panona”

Foto: vukovar.hr
Vrijednost projekta je 4,7 mil. kuna, od čega je Grad Vukovar osigurao 837.000 kuna

Nakon projekta “Common”, namijenjenog smanjenju emigracije i gubitka radne snage, u Vukovaru je predstavljen još jedan europski projekt iz istog Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. Riječ je o projektu Panona net model upravljanja destinacijom, koji je usmjeren na razvoj regionalnog turističkog proizvoda. Temelji se na raznovrsnosti turističkih proizvoda regije, koja se često temelji na istim postavkama, ali i sličnim ili jednakim doživljajima i sličnoj ponudi.

Županija pridonijela humanitarnoj akciji Podrška oboljelim ženama uz poruku: Niste same!

– Izuzetan je ovo uspjeh za Vukovar, a ponovno u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovar koja u programu prekogranične suradnje broji tri projekta iznimnih vrijednosti. Iz ovog projekta povlačimo dodatnih 850.000 kn i nastavljamo rad na projektima koje smo počeli prije četiri godine, a tiču se urbanog turizma i 3D slika kojima su oslikana pročelja zgrada na području Vukovara – istaknuo je gradonačelnik Penava.

Kroz projekt, općina Velika razvijat će ekološki turizam, Subotica ruralni, a Vukovar urbani turizam, pri čemu će se ulaganja u grad Vukovar realizirati kroz implementaciju Dunavske filmske šetnice, troškove promocije VukovArta, prezentacije vukovarske kulture u Subotici kao i sudjelovanje na filmskom festivalu Palić i slično. Vrijednost projekta je 4,7 mil. kuna, od čega je Grad Vukovar osigurao 837.000 kuna.

Župan Božo Galić obišao je radove na gradnji Agrotehnološkog centra i sustava navodnjavanja U Cerni obilježen početak gradnje Agrotehnološkog centra Agrotehnološki centar i sustav za navodnjavanje Blata-Cerna važni su za razvoj poljoprivrede