Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Održan tradicionalni prijam Istarske županije i Grada Pule

Radin: Gradimo bolnice, škole, domove za starije, to je pravi primjer socijalnog društva

1/3
Foto: Istarska županija
Uzvanike su pozdravili župan Fabrizio Radin, gradonačelnik Pule Boris Miletić, potpredsjednica Županijske skupštine Tamara Brussich i predsjednik pulskog Gradskog vijeća Tiziano Sošić koji su svima u novoj godini poželjeli puno sreće, zdravlja i osobnog uspjeha

U galerijsko-izložbenom prostoru Sveta srca, u Puli ovih je dana održan prigodni božićno-novogodišnji prijam Istarske županije i Grada Pule, a kojem su prisustvovali brojni predstavnici gospodarskog, političkog, kulturnog, obrazovnog, vjerskog i sportskog života Istre.

Ugovori za dodjelu bespovratnih nacionalnih i EU sredstava Obnavljaju se vrtić “Maslačak” i gradska uprava

Nastavak započetih projekata

Brojnim uzvanicima obratili su se zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin i pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji su se osvrnuli na godinu na izmaku, ali i na nadolazeću 2020.

Župan Radin je tom prigodom kazao da je na nama odgovornost da nastavimo sa započetim projektima, kao i da se uhvatimo u koštac sa svim preprekama koje putem nailaze. Izdvojio je tako, gradnju nove Opće bolnice, ali i brojne druge infrastrukturne projekte u zdravstvu i školstvu, kao i projekt gradnje Sustava navodnjavanja Červar Porat – Bašarinka, čija vrijednost iznosi čak 105 milijuna kuna.

– Gradimo bolnice, škole, domove za starije u javnom sektoru. Riječ je o klasičnom primjeru stvaranja socijalnog društva, u najboljoj tradiciji europske socijaldemokracije. Uz to još osiguravamo znatna sredstva za studentske stipendije, za deficitarna zanimanja u zdravstvu, a pokrenuli smo i kreditnu liniju „ISTARMEDIC“, putem koje osiguravamo povoljnije uvjete stambenih kredita za zdravstvene radnike koji su zaposleni u županijskim zdravstvenim ustanova – naglasio je župan Radin.

Također, spomenuo je i Kaštijun, kazavši da su napori usmjereni k uspostavljanju kvalitetnog i cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Istarskoj županiji.

Dodijeljene nagrade Istriana za 2019. godinu Radin: Ovo nije samo nagrada već izraz poštovanja Istre prema zaslužnim građanima

– Kao što je poznato, najveća promjena, u smislu poslovanja i same organizacijske strukture, koja nas očekuje s početkom nove godine je preuzimanje poslova Ureda državne uprave. Po broju zaposlenika preuzimamo još jednu cijelu Istarsku županiju, a uz to preuzimamo i oko 200 novih poslova, koji su do sada bili poslovi državne uprave. Naša je obaveza da se povjereni nam državni poslovi obavljaju u kontinuitetu, bez zastoja i u korist krajnjih korisnika, građana i poslovnih subjekata. To je naša zadaća i vjerujem da ćemo je izvršiti korektno i uz punu odgovornost, koju takvi poslovi i zahtijevaju – poručio je Radin zahvalivši svima na suradnji.

Gradonačelnik Miletić je 2019. ocijenio kao izazovnu godinu, koja je na početku imala dosta neizvjesnosti.

– Ono što mogu istaknuti je da upravo uz pomoć svih vas, uz pomoć svih pora naše društvene zajednice uspijevamo prebroditi jednu veliku gospodarsku krizu koja je zadesila naš grad. Ne možemo ne spomenuti činjenicu da naš najveći gospodarski subjekt – Uljanik, koji je obilježio našu povijest i naš život se nalazi u velikim teškoćama. Iskreno želim vjerovati da će Vjerovničko vijeće prihvatiti prijedlog stečajne upraviteljice i da će se omogućiti nastavak ove proizvode djelatnosti – rekao je Miletić.

Pula veliko gradilište

Zadovoljstvo je, pak izrazio činjenicom da je Pula danas jedno veliko gradilište.

Predstavljen projekt za potpunu obnovu tvrđave sv. Nikole Cilj je da tvrđava postane svjetski poznata po arhitekturi i svom okruženju

– U našem se gradu radi, u našem se gradu gradi i naš se grad razvija i to upravo zahvaljujući svima vama. Bilo je potrebno staviti glave skupa i zajedno prolaziti kroz ovo vrlo turbulentno more – istaknuo je između ostalog pulski gradonačelnik, spomenuvši i brojne realizirane projekte na području komunalne infrastrukture, gradnje novih prometnica, uređenja plaža, dječjih vrtića i osnovnih škola.

Nakon govora, župan Radin, gradonačelnik Miletić, potpredsjednica Županijske skupštine Tamara Brussich i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić nazdravili su novoj godini zaželjevši svima puno sreće, zdravlja i osobnog uspjeha.

Za glazbeni dio programa bila je zadužena klapa Pingunetum