Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Turizam

Religijski turizam u županiji ima potencijala

Foto: Branimir Bradarić
Rečeno je i da ponudu religijskog i kulturnog turizma treba dobro upakirati kako bi rezultati bili bolji

Na temu “Kulturni turizam i perspektive razvoja religijskog turizma u Hrvatskoj” u Vukovaru je održan dvodnevni 8. Turistički forum kontinentalne Hrvatske tijekom kojega je održano niz predavanja te su prikazane stvarne mogućnosti razvoja religijskog turizma Hrvatske.Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak kazala je da ova županija ima ogromne turističke potencijale kada je riječ o religijskom turizmu.

Umirovljenici u Vukovaru Ususret Danu umirovljenika Plesne večeri, izleti, informatički tečajevi...

– Imamo niz crkvi, svetišta, činjenicu da se u okviru Franjevačkog samostana otvara muzej – rekla je Bušić Srpak.
Gvardijan Franjevačkoga samostana fra Ivica Jagodić rekao je da crkva Sv. Filipa i Jakova i samostan, u kojem će sljedeće godine biti otvoren muzej, imaju što pokazati hodočasnicima i turistima, poput starih knjiga, crkvenoga ruha, kaleža i slika.

Govoreći na ovu temu, profesor na opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Zdenko Cerović rekao je kako unatoč velikim potencijalima religijski turizam u ukupnim turističkim prihodima sudjeluje sa svega 0,4 posto.

škola Dobivena sredstva Dvije vukovarske udruge osigurale 17 asistenata u nastavi

– Imamo niz poznatih i prelijepih crkvi, svetišta, muzeja i sličnih sadržaja koji su zasigurno zanimljivi ne samo turistima iz Hrvatske nego i cijeloga svijeta. Te sadržaje treba “upakirati” u ukupnu turističku ponudu tako da turisti koji dođu na more ili neko drugo turističko odredište mogu tijekom posjeta obići i neku crkvu ili svetište. Tim sadržajima treba dodati i gastro i eno ponudu što je turistima također iznimno važno. Sve to može dovesti do puno boljih turističkih rezultata – rekao je Cerović.

Forumu je nazočio i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić koji je rekao da je u razne turističke projekte, papirologiju, obnovu i rekonstrukciju na području cijele Hrvatske uloženo oko milijardu eura.

studenti Studentski dom u Vukovaru Za studente opremljeno 58 soba