Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Terenska vježba “Otočki virovi 2019.”

Spašavali ozlijeđene i utopljene izletnike

Sustav civilne zaštite pokazao je svoju spremnost
1/4
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Suorganizator vježbe bila je Županija, a sve su službe imale jasno određene zadatke

S ciljem provjere spremnosti i uvježbanosti snaga sustava civilne zaštite na lokalitetu Otočki virovi, nedaleko od Otoka, provedena je terenska vježba „Otočki virovi 2019.“.

Održana osma Koordinacija O županijskim projektima te obnovi i razvoju pruga razgovarali u putničkom vlaku

Tema terenske vježbe bila je potraga, pronalazak i spašavanje ozlijeđene osobe izvan urbanog područja te ozlijeđenih osoba i utopljenika zbog prevrtanja i potonuća izletničkog čamca na Otočkim virovima. Organizirana je u suradnji Vukovarsko-srijemske županije i nadležnih službi s jasno naznačenim ciljevima sudionika. Tako je cilj HGSS Stanice Vinkovci bio potraga za izgubljenim i ozlijeđenim osobama u šumi i pretraga vodene površine u potrazi za utopljenicima te osobama iz potopljenog čamca. Klub podvodnih aktivnosti Vukovar za cilj je imao potragu, pronalazak i vađenje utopljenika iz vode dok je Interventni tim Društva Crvenog križa VSŽ-a zbrinjavao utopljenika i ozlijeđene osobe te pružao prvu pomoć.

Cilj županijskog Zavoda za hitnu medicinu bio je trijaža i medicinsko osiguranje sudionika i promatrača vježbe dok je PP Otok organizirala potragu za nestalom osobom te osiguravala sudionike i promatrače vježbe. Zadatak članova Lovačkih društava „Jelen“ Komletinci i „Jelen“ Otok bio je potraga za izgubljenim osobama dok su članovi ribolovnih društva „Virovi“, „Starovirac“ Otok i „Brežnica“ Komletinci tragali za ozlijeđenim osobama iz potopljenog čamca te osiguravali dio vodene površine na kojoj će ronioci roniti. Šumarija Otok imala je logističku potporu u ovoj terenskoj potražnoj akciji.

Izborna skupština Drvnog klastera Vukovarsko-srijemske županije Nedostatak drvne sirovine koči rast drvoprerađivača i usporava zapošljavanja