Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Sporazumima s fakultetima do kvalitetnijih i boljih projekata

Suradnja s tvrtkama iznimno važna za fakultete, ali i studente koji tako stječu nova iskustva

Foto: Branimir Bradarić
Želimo se međusobno povezati kako bismo svi imali koristi, a sve to u konačnici kako bismo osigurali kvalitetniji život našim građanima, rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera te Europska poslovna škola Zagreb potpisali su Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji koji se temelji na razvijanju poslovne suradnje u nizu znanstveno-razvojnih i stručnih područja. Kako je rečeno ovom prilikom, to je samo nastavak suradnje Županije i visokoškolskih ustanova na raznim projektima.

Završna konferencija projekta Seoska prijestolnica VSŽ-a – Đeletovci 2019. Uređivali okoliš, organizirali sijela pučkih pisaca, susrete mladih vatrogasaca...

Projekti vrijedni 700 mil. kuna

– Činjenica je da bez znanosti i naših fakulteta ne bi bilo ozbiljno raditi novu razvojnu strategiju Županije kao niti razvijati strateške projekte za novu financijsku perspektivu u razdoblju 2021. – 2027. Inače, Vukovarsko-srijemska županija otprije već ima ostvarenu suradnju s nekim od fakulteta osječkog Sveučilišta. Tako, primjerice, studenti završnih godina Ekonomskog fakulteta praksu obavljaju u vukovarsko-srijemskoj Razvojnoj agenciji – rekao je ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota.

Po njegovim riječima, Razvojna agencija VSŽ-a trenutačno radi ili pruža stručnu pomoć na 69 projekata ukupne vrijednosti gotovo 700 milijuna kuna.

– Bez suradnje sa strukom, odnosno visokoobrazovnim ustanovama nemoguće je kvalitetno obaviti bilo koji posao. Želimo se međusobno povezati kako bismo svi imali koristi, a sve to u konačnici kako bismo osigurali kvalitetniji život našim građanima – rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić nakon potpisivanja Sporazuma.

Komunalni otpad Regionalni centar za gospodarenje otpadom s radom započinje 2024. godine

Potpisnici Sporazuma o znanstvenoj i stručnoj suradnji su Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a supotpisnici osječki Prehrambeno-tehnološki fakultet, Pravni fakultet, Ekonomski fakultet, Fakultet agrobiotehničkih znanosti i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te Europska poslovna škola Zagreb.

Lakše do posla

– Posljednjih nekoliko godina ustrojili smo nove studije među kojima i diplomski studij automobilskog računalstva i komunikacije koji sada izvodimo i na engleskom jeziku i koji je upravo nastao u suradnji sa šest tvrtki od kojih su neke došle u Osijek i ovo područje i koje zapošljavaju naše studente. Ovakva suradnja je od iznimne važnosti za fakultet i naše studente koji imaju mogućnost stjecanja novih znanja i iskustava – rekao je dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek Drago Žagar.

U Vukovaru otvorena izložba fotografija “Volim svoju županiju” Galić: Svaka naša županija je lijepa i posebna na svoj način