Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
LOVSTVO U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Ulaže se u obnovu i gradnju lovačkih domova

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
U Vukovarsko-srijemskoj županiji nastavljaju s ulaganjem u unapređenje i razvoj lovstva

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nastavljaju s ulaganjem u unapređenje i razvoj lovstva u čemu važnu ulogu imaju sredstva od lovozakupnina koje lovoovolaštenici plaćaju za zakupe i koncesije. S obzirom na to da je sve veći broj lovnogospodarskih i lovnotehničkih objekata u lovištima, kao i to da s vremenom postojeće treba obnoviti ili nove sagraditi, sufinancirane su upravo te aktivnosti.

Podijeljeno 140 kompleta opreme za rad COVID redara Draganić: Djelujemo prije svega preventivno s ciljem podizanja svijesti o pridržavanju epidemioloških mjera

Lovnogospodarski i lovnotehnički objekti ključni su za gospodarenje nekog lovišta te je vrlo važno da budu u primjerenom stanju i za sigurnu uporabu kako lovaca tako i divljači. Također je sufinancirana obnova, gradnja i adaptacija lovačkih domova, a određena sredstva usmjerena su i na promociju i promidžbu lovstva. Ističu da je Vukovarsko-srijemska županija ove godine donijela novi Program unapređenja i razvoja lovstva na području županije za srednjoročno razdoblje 2021.-2025. godine s određenim mjerama.

POTPISANO 86 UGOVORA ZA SUFINANCIRANJE KUPNJE STANA ILI KUĆE Za pomoć mladim obiteljima 2,5 mil. kuna

Plan je nastaviti s ulaganjem u lovačke domove, u izgradnju, adaptaciju lovnogospodarskih i lovnotehničkih objekata prvenstveno za volijere za sitnu divljač, izradu lovnogospodarskih osnova i provedbu biosigurnosnih mjera. Posebna pozornost posvetit će se unosu glavnih vrsta sitne divljači fazana i zeca sufinanciranjem, kako bi se znatno povećala brojnost ovih vrsta divljači u našim lovištima. Isto tako pojavom alarmantno velikog broja čagljeva u lovištima, posebno u području Cvelferije, te kritičnog povećanja populacije lisica koje pak predstavljaju problem u naseljima, propisana je i mjera smanjenja broja predatora kako bi se time održala ravnoteža sitne divljači, a posebno srneće divljači za koju je utvrđeno znatno smanjenje.