Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vukovar i ove godine veliko gradilište

Uređuje se nadvožnjak, gradi se trg na Trpinjskoj cesti, saniraju ulice

1/2
Foto: Branimir Bradarić
U planu je još ove godine početi sanaciju Ulice Ive Tijardovića te uređenje Trga Dražena Petrovića kod Sportske dvorane

Vukovar je i ove godine jedno veliko gradilište. Grade se ceste, kružni tokovi, nadvožnjak, parkirališta, trgovi tako da iz dana u dan grad dobiva sve uređeniji i ljepši izgled.

Studenti Mario Rajšić prvak Europe u šutiranju trica

– Radimo tako da svaki dio grada bude zastupljen, odnosno da svim građanima osiguramo nešto novo i omogućimo novu kvalitetu života. Pri tome svi moramo biti svjesni kako je ljeto sezona građevinskih radova i da se tada obavlja njihov najveći dio. Ipak, trudimo se maksimalno da građani osjete u što manjoj mjeri sve te radove pa se tako dobar dio njih obavlja dok su građani na godišnjim odmorima. Stoga ih i ovom prilikom molimo za strpljenje i razumijevanje – rekao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček.

Obećanje Vlade

Govoreći o radovima na području grada, zamjenik Pavliček kaže kako se radi na gradnji nadvožnjaka i kružnog toka kod ulaza u Luku Vukovar. U međuvremenu završena je i obnova Trga Slavija koji je dobio sasvim drugačiji izgled, a trenutno se radi i na izgradnji Trga na Trpinjskoj cesti gdje će biti postavljena i fontana kao i sprave za vježbanje. Uskoro počinju i radovi na sanaciji Županijske ulice od Gradskog muzeja pa sve do kružnoga toka kod luke koji je u izgradnji. Saniraju se i prometnice u Dunavskoj ulici, uređuje spust prema Dunavu u naselju Sotin.

Radovi Uređuju dječja igrališta, sjenice, stajališta...

U gradskoj četvrti Borovo naselje radi se i na izgradnji parkirališta. Uređuje se i korito rijeke Vuke, a radi i na Otoku športova. U planu je još ove godine početi sanaciju Ulice Ive Tijardovića te uređenje Trga Dražena Petrovića kod Sportske dvorane. Pavliček najavljuje i kako bi do kraja godine trebao biti raspisan i natječaj za 1. fazu izgradnje obilaznice oko Vukovara koja bi, kada se završi, trebala donijeti osjetno smanjenje prometa na području grada, ali i podignuti razinu sigurnosti u prometu.

– Pred Vukovarom su tek veliki projekti s obzirom na to da nam je Vlada RH obećala znatna financijska sredstva za poboljšanje gradske infrastrukture. Ta će sredstva omogućiti realizaciju nekih od većih projekata koje trenutačno ne možemo financirati sredstvima iz gradskog proračuna. Tu mislim na neke dugačke gradske prometnice koje bi se počele obnavljati, a koje su frekventne. I tu ćemo voditi računa da građani u što manjoj mjeri, koliko god je to moguće, ne osjete te radove – istaknuo je Pavliček.

Projekt vrijedan 1,26 milijuna eura sufinancira se donacijom Treća stambena zgrada s 21 stanom za ljude koji žele živjeti u Vukovaru

Posebna regulacija prometa

Iz Grada Vukovara su izvijestili i kako su u tijeku radovi na izvanrednom održavanju državne ceste D2 u Vukovaru koji obuhvaćaju Županijsku ulicu i Ulicu dr. Antuna Bauera Paje te da je stoga na snazi i posebna regulacija prometa u tome dijelu grada.

Aktivan odmor na omiljenom kupalištu Na Vukovarskoj adi svatko može pronaći mir, odmor, ali i razonodu