Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Projekt vrijedan 1,26 milijuna eura sufinancira se donacijom

Treća stambena zgrada s 21 stanom za ljude koji žele živjeti u Vukovaru

Foto: Grad Vukovar
S gradonačelnikom Ivanom Penavom kamen temeljac položili su državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar te vršiteljica dužnosti zamjenika šefa misije veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj Wylita Bell

Polaganjem kamena temeljca svečano su otvoreni radovi na gradnji treće višestambene zgrade u Vukovaru, neposredno pored novoizgrađenih modernih zgrada u Ulici Ive Tijardovića.

U gradu podno Srđa otvorena trgovina “Vrhunsko vukovarsko” Vukovarski proizvodi u Dubrovniku na dohvat ruke turistima iz cijelog svijeta

Dovođenje potrebnog kadra

S gradonačelnikom Ivanom Penavom kamen temeljac položili su državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar te vršiteljica dužnosti zamjenika šefa misije veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj Wylita Bell.

Treći je ovo po redu moderni stambeni objekt koji krasi ovaj dio gradske četvrti Sajmište, ukupne vrijednosti 1,26 milijuna eura od kojih će 68 posto biti sufinancirano donatorskim sredstvima iz fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja kojim upravlja Razvojna banka vijeća Europe, a gdje je glavni donator SAD, dok se ostalih 32 posto sufinancira nacionalnim sredstvima.

Aktivan odmor na omiljenom kupalištu Na Vukovarskoj adi svatko može pronaći mir, odmor, ali i razonodu

Gradonačelnik Penava istaknuo je kako se ovakvim projektima potvrđuje koliko se ulaže u Vukovar, koji iz dana u dan postaje ljepše i bolje mjesto za život.

– Projektom osiguravamo dodatnu 21 stambenu jedinicu za ljude koji žele živjeti u Vukovaru, a nemaju riješeno stambeno pitanje. To je nastavak nedavno završenog projekta zahvaljujući kojemu smo uselili potrebne kadrove za grad – psihologe, stomatologe, liječnike, biotehnologe, arhitekte, pripadnike Hrvatske vojske i policije – rekao je Penava.

Na mjestu razrušenih montažnih objekata koji su služili u svrhu zbrinjavanja Vukovaraca nakon velikih poplava tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeća niknut će treći objekt vrlo modernog izgleda s 21 stanom.

Dan zajedništva, ponosa i sreće u Vukovaru Vukovarci se okupili u park šumi Adica i prisjetili uspjeha nogometaša u Rusiji

– Ovaj projekt ne znači samo dodanu vrijednost u materijalnom smislu, nego predstavlja i činjenicu da dovodimo kadrove potrebne gradu Vukovaru i na taj način poručujemo da jačamo i vraćamo ljudski potencijal koji je Vukovar nekad imao i koji je prijeko potreban za daljnji razvoj naše zajednice – istaknuo je Penava te zaključio kako je zadovoljstvo ovoga puta još veće jer su partneri projekta međunarodna zajednica, posebice veleposlanstvo SAD-a u RH koje je već čitav niz godina pouzdan i velik partner Gradu Vukovaru.

Rok za radove 400 dana

– Do sada smo dobili 15 milijuna eura bespovratnih sredstava za sve projekte koje provodimo na području RH, a time smo ujedno zbrinuli i 350 obitelji – istaknuo je državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Aktivnosti Ljetni sportski kamp za djecu

– Uloga veleposlanstva SAD-a je u tome da godinama ozbiljno podržava ovaj projekt, kao i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a krajnji cilj je ne samo pružiti ljudima dom i krov nad glavom, nego i postići pomirenje među narodima ove regije – kazala je v. d. zamjenika šefa misije veleposlanstva SAD-a u RH Wylita Bell.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja (RHP) višegodišnji je program s ciljem trajnog rješavanja stambenih potreba najugroženijih kategorija prognanih i izbjeglih osoba, a rezultat je zajedničke inicijative Hrvatske, BiH, Crne Gore i Republike Srbije, utemeljen na zajedničkoj deklaraciji koju su potpisali ministri vanjskih poslova partnerskih zemalja u Beogradu 2011. godine.

Planirano trajanje radova je 400 kalendarskih dana, a izvoditelj radova je tvrtka Volko d.o.o. iz Vukovara. 

Suradnja Američki posjet Vukovaru