Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Stambeno zbrinjavanje

Uručeni ključevi 13 novih stanova

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Ključeve stanova dobili su pripadnici HV-a, zdravstveni radnici te stručnjaci deficitarnih zanimanja

Grad Vukovar dobio je još jednu novu višestambenu zgradu s 21 stambenom jedinicom u Ulici Ive Tijardovića, namijenjenu zbrinjavanju obitelji. Nakon gradnje Grad Vukovar i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje organizirali su uručenje 13 ključeva i ugovora o najmu stanova.

Ilustracija Sportski uspjeh Ivan Draganić sedmi na svijetu u karateu

– Osiguranjem stambenog zbrinjavanja Vlada RH stvara preduvjet za ostanak tih obitelji u gradu. Osobito me veseli što ćemo do kraja godine, ako svi radovi budu gotovi, ovim modelom zbrinuti još 60 obitelji na području Vukovara, a po projekcijama za iduću godinu još bi oko 150 obitelji trebalo biti stambeno zbrinuto u Vukovaru, odnosno više od tisuću na području cijele države – rekao je državni tajnik Središnjeg ureda Nikola Mažar.

Kazao je i kako su ključeve stanova dobili pripadnici Hrvatske vojske, osobe iz skupine zdravstvenih zanimanja kao i stručnjaci ostalih deficitarnih zanimanja u Vukovaru. U gradnju zgrade uloženo je više od 8,2 milijuna kuna.

gotovo 800.000 kuna Poticaje dobilo 59 vukovarskih poljoprivrednika

Uručenju ključeva i ugovora za stanove nazočio je i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general bojnik Siniša Jurković koji je rekao kako se hrvatski vojnik „vratio“ u Vukovar.

– Za sada je to jedna inženjerijska satnija, ali nadam se da će za godinu dana ovdje biti cijela bojna. Vojnik je najveća vrijednost i vrlo nam je važno kako, u kojim uvjetima i gdje živi – rekao je Jurković.