Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru uručen uređaj za videonistagmografiju

Uz Zdravoljupce do uređaja za vukovarsku bolnicu

Zdravoljupcima se nastojala podići svijest o zdravoj prehrani
1/4
Foto: Branimir Bradarić
Godišnje imamo više od 700 pacijenata, a pri tome više od 80 posto njih dolazi iz drugih županija, uključujući i one najudaljenije, rekao je zamjenik ravnatelja vukovarske bolnice Siniša Maslovara

Predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić uručio je ravnateljici Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana Vesni Bosanac i rukovoditelju Poliklinike za otorinolaringologiju Siniši Maslovari donaciju u obliku uređaja za videonistagmografiju. Radi se o uređaju koji je kupljen sredstvima iz kampanje Zdravoljupci kojom je Konzum u razdoblju od 23. kolovoza do 12. studenoga nastojao podići svijest djece i mladih, ali i odraslih o važnosti redovite konzumacije voća i povrća i uravnotežene prehrane. Uređaj je vrijedan više od 230 tisuća kuna.

Poljoprivreda Razgovor sa županom Božom Galićem Više je ulaganja u županiji, a manje nezaposlenih

Za bržu i bolju dijagnostiku

– Izuzetna mi je čast uručiti donaciju predstavnicima vukovarske bolnice, a zadovoljstvo je još veće kada čujem koliko će im novi uređaj pomoći u svakodnevnom radu te doprinijeti još kvalitetnijoj dijagnostici i liječenju pacijenata. Društveno odgovorno djelovanje, osobito u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo, uvijek je bilo i ostaje u fokusu Konzumova poslovanja s osobitim naglaskom na pomoći najugroženijim skupinama društva. Drago mi je što će ova donacija dodatno osnažiti ulogu Poliklinike za otorinolaringologiju u pomoći i podršci pacijentima iz cijele Hrvatske te se nadam da ćemo i ubuduće imati još prilika doprinijeti radu vukovarske bolnice koja je za sve nas simbol nepokolebljive snage i borbe – rekao je Ledić.

Radnički dom Vukovar Borovo naselje Počele pripreme vrijedne 2,2 mil. za prenamjenu Radničkog doma

Govoreći o značaju doniranog uređaja, zamjenik ravnatelja vukovarske bolnice Siniša Maslovara istaknuo je kako je ORL poliklinika Opće županijske bolnice Vukovar postala jedan od najpoznatijih centara za dijagnostiku i liječenje poremećaja ravnoteže na području Hrvatske.

– Godišnje imamo više od 700 pacijenata, a pri tome više od 80 posto njih dolazi iz drugih županija, uključujući i one najudaljenije – rekao je Maslovara.

Objasnio je i kako uređaj za videonistagmografiju omogućava bilježenje videozapisa pokreta oka. Dodao je i kako će im ovaj novi uređaj pomoći u još bržoj i kvalitetnijoj dijagnostici, ali i izbjeći nelagode kakve su imali pacijenti tijekom pregleda. Kako kaže Maslovara, dosadašnji uređaj koji su koristili star je 11 godina i većinu vremena tijekom godine provodi na servisima i popravcima. Svjesni problema, pisali su molbe na brojne adrese, ali bez uspjeha, da bi se spas ukazao u Konzumovoj akciji Zdravoljupci.

Dodjela priznanja višestrukim darivateljima krvi Nagrađene osobe koje daju dio sebe u humane svrhe Darovao krv 126 puta: 'U 47 godina barem sam jednom godišnje dao krv'

Obnovljena bolnica

Ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac kazala je kako je ovaj uređaj od iznimne važnosti za daljnji rad bolnice te da će on doprinijeti još kvalitetnijem i boljem radu. Podsjetila je i kako su pri povratku u Vukovar zdravstveni djelatnici zatekli urušenu i devastiranu bolnicu koja je tijekom godina obnovljena i opremljena.

– Imamo 100-tinjak liječnika i oko 350 medicinskih sestara. Vjerujem da će ovaj novi uređaj pomoći u još kvalitetnijoj dijagnostici i posebice liječenju vrtoglavica metodama vestibularne rehabilitacije – rekla je ravnateljica Vesna Bosanac.

Udruga češnjak Jedinstven projekt Nasadi češnjaka u pet godina narasli s tri na više od 70 hektara Vukovarci u Poznanju Županija se predstavila na sajmu u Poznanju 'Poljake je oduševio moj šumski i med od kestena'