Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
demografski oporavak

Za prvu nekretninu i za poduzetnike Županija daje 1,7 milijuna

Demografski oporavak
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Projektom “Užina za sve” osiguran je besplatan obrok u školi svoj djeci koja žive na rubu siromaštva

Upravni odjel za sport, mlade i demografiju VSŽ-a, koji je osnovan prije nekoliko mjeseci, planira tijekom 2019. godine provesti niz javnih poziva i mjera koje će biti financirane iz županijskog proračuna.

Kulen Potpisani ugovori o dodjeli potpora za suhomesnate proizvode Pet proizvođača dobilo novac da legalizira, ali i modernizira proizvodnju suhog mesa

– Potreba za osnivanjem odjela prioritetna je stvar na koju je utjecala gospodarska i društvena situacija u županiji, u kojoj se, uz prirodni pad stanovništva, njegov broj smanjuje i stalnim iseljavanjem mladih. Nadamo se predstavljenim mjerama zadržati one koji su ostali te pružiti maksimalnu podršku onima koji se misle doseliti te na temelju demografske stvarnosti planirati demografsku budućnost – rekao je pročelnik odjela Kruno Šarić.

Posjet javnim službama tradicionalno Župan Galić u posjetu djelatnicima javnih službi

Najavio je da će prva mjera biti usmjerena prema mladim obiteljima financiranjem, u određenom iznosu, kupnje njihove prve nekretnine. Za tu mjeru osigurano je 800.000 kuna. Radit će i na programu poticanja poduzetništva za što je osigurano 900.000 kuna. Pravo na potporu imaju poduzetnici, obrti te ostali subjekti koji se svrstavaju u mikro i male subjekte malog gospodarstva. S ciljem da sva djeca koja žive na rubu siromaštva imaju barem jedan obrok dnevno u školi projektom „Užina za sve“ osigurana je besplatna prehrana za 2018./2019. Projektom su obuhvaćena djeca iz 35 osnovnih škola u županiji. Predviđeno je sufinanciranje gradnje ili sanacije dječjih igrališta, sufinanciranje i prijevoz studenata... Mjere i pozivi odjela moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici Županije.

vukovarsko veleučilište Svečana promocija na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru zdravko kelić 'Sad smo spremniji za poplave, vidjeli smo gdje smo griješili i puno iz toga naučili'