Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Infrastrukturni radovi u biogradskoj Ulici kralja Petra Svačića

Zamjenom dotrajalih cijevi smanjit će se gubici vode

Zamjena vodovodnih cijevi
Foto: Grad Biograd na Moru
U tijeku su radovi na dijelu gradskog vodovoda u vrijednosti od milijun kuna, Grad sudjeluje s 800.000, a Komunalac s 200.000 kuna

U Biogradu na Moru u Ulici kralja Petra Svačića zbog infrastrukturnih radova promet je reguliran privremenom signalizacijom.

– Riječ je o zamjeni vodovodnog cjevovoda od Autobusnog kolodvora do trajektne luke. Molimo sve sudionike u prometu da kao i dosad s puno strpljenja i uvažavanja budu oprezni u zoni gradilišta te da poštuju privremenu prometnu signalizaciju – poručio je građanima Marin Colić, direktor Komunalca d.o.o. Biograd.

Izložbu je organizirala likovna udruga Art-Forum-Zadar Biograd na Moru Multikulturalna izložba “Ljepota različitosti” u Zavičajnom muzeju

Vrijednost radova iznosi milijun kuna koje su zajedno osigurali Grad Biograd i tvrtka Komunalac, a radi se na rekonstrukciji dijela gradskog vodovoda.

– Grad sudjeluje s 80 posto sredstava ili 800.000 kuna, a Komunalac 20 posto ili 200.000 kuna. Ovo je jedan od primjera dobre suradnje i učinkovite sinergije jedinica lokalne samouprave na području bivše općine Biograd s našom tvrtkom. Što se radova tiče, promjenom dotrajalih vodovodnih cijevi smanjit će se gubici vode jer se suvremenim materijalima i razvojem tehnologije izrade povećava uporabni vijek cjevovoda vodovodnog sustava – istaknuo je Colić.

Dječje igralište predstavljen 2. LAG natječaj za razvoj ruralne infrastrukture Do 100.000 eura za građenje vrtića, igraonica, tržnica, parkova...

Biogradski Komunalac skrbi za vodovod i odvodnju općina Biograd na Moru, Pakoštane, Sv. Filip i Jakov, Pašman i Tkon. Vodoopskrbni sustav Biograda, odnosno distribucijsko područje Komunalca d.o.o. iz Biograda na Moru osim za korištenje voda izvorišta na svom području (Kakma, Turanjsko jezero, Biba i Begovača) formiran je tako da može prihvatiti i vodu susjednih vodoopskrbnih sustava na tri mjesta.

– Zadatak vodoopskrbnog sustava je da osigura učinkovitu, trajnu i sigurnu opskrbu vodom. Naime, u sklopu velikog projekta aglomeracije vrijednog oko milijardu kuna, osim dovođenja vode do svakog domaćinstva obavit će se i rekonstrukcija postojećih distributivnih i tlačnih cjevovoda koji su dotrajali i zato stvaraju znatne gubitke u vodovodnoj mreži na ovom području – zaključio je Colić. 

Ortopedska bolnica Biograd na Moru Ortopedska bolnica u Biogradu na Moru nudi i nove vrste terapije Luksuzan smještaj – u bolnici kao u hotelu s četiri zvjezdice U Biogradu su zadovoljni turističkim rezultatima U Biogradu na Moru zadovoljni turističkom godinom Najbrojni su gosti Slovenci i Nijemci, ukupno su ostvarili više od 370.000 noćenja