Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
POSLOVNA ZONA VELEBIT

Započinje gradnja komunalne infrastrukture

Potpisan je ugovor za prvu fazu radova vrijednih 2,3 milijuna kuna
Foto: Općina Gunja
Ako bi se sredstva osigurala brzo, svi planirani radovi na gradnji komunalne infrastrukture zone i njezinu uređenju mogli bi biti završeni do kraja iduće godine.

Poslije godina iščekivanja i brojnih obećanja konačno započinje gradnja komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni Velebit koja se nalazi u okviru Općine Gunja. Prema riječima načelnika općine Ante Gutića potpisan je ugovor za prvu fazu radova unutar zone, koji je vrijedan 2,3 milijuna kuna, od čega je iz općinskih sredstava osigurano 1,3 milijuna kuna, a preostala sredstva osigurana su iz županijskog proračuna. 

Za razvoj gospodarstva, turizma i poljoprivrede u 2021. Županija planira više od 50 mil. kuna za razvoj županije U 2021. planira se kuća vina, fotonaponska elektrana, razvojni centar za baterije...

– U sklopu tih radova bit će izmješten jedan kanal, a provest će se i radovi na kopanju trase gdje će biti položena mreža kanalizacije, vode, telefona i plina. Rok za završetak radova na prvoj fazi je kraj veljače iduće godine – rekao je Gutić. U isto vrijeme radi se na tome kako bi se osigurala sredstva i za ostale planirane radove. Ukupni radovi su procijenjeni na oko 9 milijuna kuna, a u općini planiraju većinu tih sredstava osigurati iz EU fondova.

Ako bi se sredstva osigurala brzo, svi planirani radovi na gradnji komunalne infrastrukture zone i njezinu uređenju mogli bi biti završeni do kraja iduće godine. Poslovna zona Velebit proteže se na 20 hektara i već sada imaju zainteresirane poduzetnike za ulaganja. Za 3 prodane parcele već su ishođene neophodne građevinske dozvole, dok bi se na dvije nalazilo općinsko reciklažno dvorište i Centar agrokulture.

Općina Vođinci dobiti će zgradu od 800 kvadratnih metara koja će osigurati kvalitetniji rad DVD-a Završetak u travnju 2021. Uređuje se zgrada DVD-a i KUD-a Vođinci te gradi parkiralište, a i građani će dobiti salu za događanja

– Zona je za Općinu strateški projekt i jamči ulaganja i nova radna mjesta. Preko puta je zemljište kojim bismo mogli proširiti zonu na još 9 hektara. Vjerujemo kako ćemo s obzirom na položaj, ali i zainteresiranost, brzo popuniti zonu – rekao je Gutić.