Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
BLAGDANSKA DARIVANJA

Županija darivala prigodne pakete pomoći

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Blagdanski darovi i za djecu u udomiteljskim obiteljima

U povodu božićnih i novogodišnjih praznika župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić prigodnim poklon-paketima darivao je najpotrebitije na području županije.

ZAPOČELO CIJEPLJENJE U prvoj fazi Županija je dobila 395 doza cjepiva protiv COVID-19

– I ove godine želio sam pomoći onima koji se nalaze u teškoj situaciji, olakšati im i uljepšati blagdane, posebno djeci u udomiteljskim obiteljima. U ovim danima su još više potrebna naša srca kako bi osjetila toplinu naše ljubavi, ali i kako bi znali da nisu sami. Stoga im posvećujemo posebnu pozornost u ovim teškim vremenima borbe s pandemijom koronavirusa – rekao je Galić.

Župan se odazvao zamolbi Caritasa Vinkovačkog i Vukovarskog dekanata te Đakovačko-osječke nadbiskupije u okviru humanitarne akcije “Veliko srce za male ljude“ za Pučku kuhinju Vinkovci i Vukovar. Odobrio je i Socijalnim samoposlugama u Vinkovcima i Vukovaru kupnju najnužnijih potrepština za socijalno ugrožene građane, zatim Udruzi hrvatskih brojnih obitelji 8+ u Vinkovcima, kao i Milosrdnim sestrama svetog Križa iz Vinkovaca koje prikupljaju hranu za sve koji traže pomoć.

ŽUPAN O 2020. GODINI "Projekti poput Centra za pametnu poljoprivredu i brza cesta dat će nov zamah razvoju"

Darovani su i korisnici Centra za rehabilitaciju “Mala Terezija“ Vinkovci, štićenici Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima, učenici OŠ Josipa Matoša u Vukovaru i Posebnog odjela OŠ Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima, članovi Društva za pomoć osobama s invaliditetom “Golubovi“ iz Županje i Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica“ u Vukovaru, kao i Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Vukovarski leptirići“ u Vukovaru.