Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
nabava vozila i opreme

Potpisana dva ugovora za Aglomeraciju Donja Dubrava

aglomeracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Prvim ugovorom, vrijednim 2,4 milijuna kuna tvrtka je nabavila Specijalno kombinirano vozilo za čišćenje sustava odvodnje, a drugim je ugovorom pak dogovorena isporuka Specijalnog vozila za CCTV inspekciju sustava odvodnje vrijednog 1,04 milijuna kuna

Tvrtka Međimurske vode potpisala je u ponedjeljak u Čakovcu sa zagrebačkom AGRA-Trgovinom d.o.o. dva ugovora o nabavi vozila i opreme za radove na Aglomeraciji Donja Dubrava, ukupne vrijednosti oko 3,5 milijuna kuna bez PDV-a. 

Počinje realizacija Projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće Povijesni projekt sustava aglomeracija koji je važan i za građevinsku operativu

Prvim ugovorom, vrijednim 2,4 milijuna kuna tvrtka je nabavila Specijalno kombinirano vozilo za čišćenje sustava odvodnje, a drugim je ugovorom pak dogovorena isporuka Specijalnog vozila za CCTV inspekciju sustava odvodnje vrijednog 1,04 milijuna kuna.

Oba ugovora uključuju i postprodajne usluge i obuku. Ugovore su potpisali direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak i Srećko Oroz, direktor tvrtke AGRA-Trgovina d.o.o. iz Zagreba, ugovaratelja isporuke.

split Za projekte Urbane aglomeracije odobreno 44 milijuna kuna

Topolnjak je tom prigodom kazao kako će Specijalno vozilo za CCTV inspekciju sustava biti isporučeno u listopadu ove, a Specijalno vozilo za čišćenje sustava odvodnje u svibnju sljedeće godine. "Oba vozila će nam služiti za izgradnju nove infrastrukture, ali i za održavanje postojeće" rekao je direktor Topolnjak. 

Realizacija projekta provodit će se kroz šest komponenti, a procijenjena vrijednost radova je oko 230 milijuna kuna. Više od 70 posto projekta sufinancirano je sredstvima Europske unije. Sveukupno je predviđena izgradnja oko 65 kilometara gravitacijskih cjevovoda, više od 16 kilometara tlačnih cjevovoda, 34 precrpne stanice i kišno retencijski bazen volumena 400 m3.

Građanima osigurana čista pitka voda čitavu godinu Uz otvorenje pročistača najavljena i gradnja Aglomeracije Dubrovnik od 680 milijuna kn

Direktor Topolnjak iskoristio je priliku da još jednom pozove građane da potpišu ugovor s Međimurskim vodama o priključenju kako bi dobili besplatan kanalizacijski priključak. "Oni koji će to učiniti naknadno morat će platiti sve troškove priključenja" naglasio je. Kraj radova na Aglomeraciji Donja Dubrava, koja obuhvaća 3600 domaćinstava i gospodarskih subjekata te uključuje izgradnju pročistača otpadnih voda za 13.000 stanovnika očekuje se za 2,5 godine.