Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
VIR

Bašić: Drugo mjesto je velik uspjeh, rezultat je to iznad svih očekivanja

1/3
Foto: Općina Vir
Virski boćari na domaćem su terenu bili gotovo savršeni s osam pobjeda i jednim porazom

Na drugoligaškom boćalištu Crvenih kuća u Zadru polako se na zogovima već hvata paučina, što je pouzdan znak da su boćari Vira spremili boće, dresove s vrećicama lavande stavili u ormar, a premijernu sezonu u Drugoj HBL pospremili u povijest. Kada se jednog dana iz prašnjavih arhiva budu izvlačile virske historijske boćarske knjige, na njihovim stranicama pisat će kako su virski Bluzeri u sezoni 2018./2019. osvojili drugo mjesto.

Najmasovnija akcija darivanja krvi na Viru U registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica upisana 72 Virana

Za momčad koja je prvi put nastupila u drugom najvišem nacionalnom boćarskom razredu, ta će činjenica biti podcrtana i istaknuta kao veliki uspjeh – izvijestili su s Vira i istakli da poraz u posljednjem kolu od Umčana u utakmici bez prevelikog imperativa i značaja, ništa nije promijenio u doživljaju ove priče. 

Ključne gostujuće pobjede

– Na početku sezone odredili smo ostanak u Drugoj HBL kao primarni cilj, što smo na kraju debelo nadmašili. Nismo mogli biti prvaci jer je Primošten dominirao natjecanjem i suvereno osvojio naslov prvaka, ali smo bili odmah do njih. Drugo je mjesto zato veliki uspjeh, odnosno rezultat iznad svih očekivanja – prenose nam s Vira sumiranje sezone predsjednika i boćara Vira Darka Bašića.

Foto: Općina Vir

Ključne pobjede i bodove Bluzeri su, kako navode s Vira, osvojili u gostima protiv Župe dubrovačke i rašičkog Hajduka, kao i uzimanjem boda u Otoku, i to u samoj završnici sezone kada su osvojili 19 od 27 mogućih bodova. Na svomu boćalištu bili su gotovo savršeni s osam pobjeda i jednim porazom, a igrački doprinos Bašića u drugom je dijelu sezone bio vrhunski poput klupskog: nanizao je 10 pobjeda i jedan remi uz četiri poraza u disciplinama pojedinačno, precizno izbijanje i krug, od čega su dva poraza došla u posljednjem, nebitnom susretu za poredak. Također je Bašić jedini Bluzer s 10 pobjeda u pojedinoj disciplini u ovoj sezoni, a to je, kako izvještavaju Virani, ostvario u zahtjevnom pojedincu osvojivši 58,8 posto mogućih bodova uz ukupnu razliku punata 178:146. U drugom pak dijelu sezone bio je to Bašićev ples sa zvijezdama.

Uspjeh na Prvenstvu Hrvatske Virske mažoretkinje osvojile tri zlatne medalje

– Zadovoljan sam svojim igrama ove sezone. Mislim da sam napravio korak naprijed u karijeri, odnosno da sam tehnički i taktički odigrao na višem nivou nego dosad. Ovo mi je bila najzrelija sezona – procijenio je Bašić. 

Virske boćare očekuje prvo pauza, pa potom u svibnju kvalifikacijski turnir klupskog Kupa Zadarske županije kada će na boćalištu uz Muja ugostiti Brodaricu, Rupalj i Podgradinu. Želja Virana bit će plasirati se na finalni turnir te ponoviti uspjeh iz 2017. godine kada se uz Muja kovalo i iskovalo zlato. Nije, doduše, kako se navodi, riječ o imperativu, ali lijepo bi bilo ponoviti priču.

– Kada smo kod osvojenih trofeja i medalja, samo jedan nedostaje u virskoj riznici, a riječ je o naslovu prvaka Zimske lige. Virani su je poput fusnote odigrali u rano proljeće između drugoligaških prvenstvenih obaveza i – gotovo osvojili. U finalu su bile bolje domaće Crvene kuće – ističu s Vira.

Predstavnici Vira sudjelovali na sajmu Place2Go u Zagrebu Novim sloganom ‘Više od otoka’ Virani se predstavili na turističkom sajmu

– Htjeli smo odigrati Zimsku ligu, ali nismo išli na naslov. Mene kao predsjednika kluba i igrača zapravo nije nimalo zanimala, ali je bilo bitno da nam boćari koji nisu mogli dolaziti na treninge utorkom i četvrtkom, imaju neke utakmice umjesto treninga – objasnio je Bašić strategiju Zimske lige koju su pored njega odigrali Igor Vučetić, Božo Deša, Marjan Bukvić, Toni Kapović, Nediljko Buškulić i Željko Soldo.  

Foto: Općina Vir

Dogovor za novu sezonu

– Summa summarum, ova će se sezona Boćarskog kluba Vir pamtiti kao najveća dosad. Ona je bila šećer na kraju boćarske petoljetke tijekom koje su Bluzeri osvojili četiri naslova ligaških prvaka, jedan naslov pobjednika Kupa Zadarske županije, a tim su trofejima pridodali naramak zlatnih, srebrnih i brončanih medalja s pojedinačnih županijskih kupova. Bašić i Vučetić nadogradili su tu priču s tri srebrne medalje na Prvenstvu Hrvatske, a vrijedi zabilježiti i da je Vir na završnici Kupa Hrvatske bio peti. Drugim riječima, u povijesti boćanja Zadarske županije nije bilo momčadi koja je toliko dominirala županijskim boćalištima – istaknuli su na Viru i dodali da je, kada je riječ o idućoj sezoni, pitanje svih pitanja  može li Vir napasti naslov prvaka Druge HBL?

Vir Sretan odmor Osvojio bicikl na biciklijadi Zadar – Vir pa ga darovao prijateljici

– Vidjet ćemo. Moramo se odmoriti i odraditi zajednički sastanak kako bismo analizirali cijelu sezonu te vidjeli tko i na koji način može igrati u sljedećoj. Ne možemo dopustiti da nam se ponove stvari iz ove sezone kada smo nekompletni odlazili na gostovanja. Vidjeli smo i da nam neki igrači imaju limit, jer kada su utakmice bile važne, na terenima nije bilo sportske drskosti – zaključio je Bašić, a do odgovora na ova i druga posezonska pitanja Virani će zasluženo uživati u činjenici kako su u prvoj sezoni u Drugoj HBL bili viceprvaci.

Dan narcisa Virani i općina Vir prikupili 13.000 kuna