Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Prisjećanje na poginule koji su sudjelovali u stvaranju države

Polaganjem vijenaca obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Foto: Branimir Bradarić
Diljem županije položeni su vijenci i upaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije obilježilo je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Bila je ovo još jedna prilika da se preživjeli prisjete svojih suboraca i onih koji su dali živote za stvaranje neovisne Hrvatske.

Modernim tehnologijama promoviraju turistički potencijal Srijema Interaktivni totemi pozivaju turiste da županiju dožive svim svojim osjetilima

– Sjećam se tih dana kada se događala vojno-redarstvena akcija Oluja jer sam u to vrijeme bio zamjenik župana. Ne mogu opisati kako smo se osjećali, to je bilo nešto veličanstveno, to se samo jedanput u životu može dogoditi, i to samo odabranoj generaciji. Mi smo bili ta generacija koja je doživjela i dočekala taj vjekovni san da Hrvatska bude samostalna i da Hrvati imaju svoju državu. I stoga smo odali počast svima koji su dali svoje živote u ovoj akciji kao i tijekom stvaranja naše Domovine – rekao je vanjski suradnik Savjeta za branitelje Županije Dragutin Guzovski koji je predvodio županijsko izaslanstvo u kojem su bili i predstavnici braniteljskih udruga te obitelji i djece poginulih branitelja.

Istim povodom vijenac je položen i kod braniteljskog križa na Gradskom groblju u Vinkovcima. Ispred zgrade Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio pročelnik Službe za poslove unutarnje revizije Igor Banovac.

Županija pridonijela humanitarnoj akciji Podrška oboljelim ženama uz poruku: Niste same! Suradnjom sa susjedima razvijaju urbani turizam Predstavljen projekt “Panona”