Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
zamjena nekretnina s Gradom Novska

Poštanski ured preseljen u Ulicu kralja Tomislava 4, stigla i poslovnica banke

Foto: Grad Novska
Stanovnicima je omogućeno i plaćanje gradskih komunalnih računa bez naknade

Prošlog je tjedna poštanski ured 44330 Novska počeo s radom na novoj lokaciji, u Ulici kralja Tomislava 4. Korisnicima je na trima šalterima i u financijskom kutku dostupan širok spektar usluga. Osim poštanskih, na raspolaganju su i bankarske, osiguravateljske, telekomunikacijske te maloprodajne usluge.

“Moja Novalja na otoku Pagu” Reportaža o Novalji prikazivat će se u Njemačkoj, ali i na Amazon Primeu

Primjeren prostor

– Sretan sam što su djelatnici Hrvatske pošte dobili zaista prekrasan i primjeren prostor za obavljanje poštanskih usluga. Zahvalan sam upravi Hrvatske pošte što je prepoznala da u Novskoj treba napraviti novi poštanski ured. Radujem se i zbog usluge Banka u Pošti kojom je Novska dobila i drugu banku u gradu – istaknuo je Marin Piletić, gradonačelnik Novske.

Mate Mišetić, član Uprave Hrvatske pošte, istaknuo je kako će stanovnici Novske od sada imati poštanski ured u primjerenijem prostoru u kojem će im na raspolaganju biti široka paleta usluga te je dodao: – Novi prostor važan je i za radnike Hrvatske pošte koji će moći još bolje ispunjavati svoju temeljnu misiju – biti građanima na usluzi.

LOKALNI IZBORI Vinko Kasana osvojio 71 posto glasova

U poštanskom uredu u Novskoj odnedavno i poslovni subjekti, zajedno uz privatne korisnike, mogu obaviti usluge platnog prometa preko Hrvatske poštanske banke, a stanovnicima grada omogućeno je i plaćanje gradskih komunalnih računa bez naknade. Hrvatska pošta pretvara poštanske urede u centre usluga kako bi korisnicima diljem Hrvatske, a pogotovo onima u manjim mjestima i na otocima, pružila jednake mogućnosti kakve imaju korisnici u većim gradovima.

Radno vrijeme

Poštanski ured 44330 Novska poslovat će na novoj lokaciji prema redovitom radnom vremenu, od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati te subotom od 8 do 12 sati.

U studenom 2020. Marin Piletić, gradonačelnik Novske, i Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, potpisali su ugovor o zamjeni dviju nekretnina.

ULAGANJA Gradnja novog Doma zdravlja u 2021.

Grad Novska ugovorom je dobio etažni dio nekretnine na Trgu Luke Ilića Oriovčanina 9, ukupne površine 181,26 metara kvadratnih i pripadajući dio zemljišta iza zgrade, a Hrvatska pošta u zamjenu je dobila poslovni prostor u prizemlju zgrade u Ulici kralja Tomislava 4, površine 189,36 metara kvadratnih. Kako je vrijednost gradske nekretnine veća, Hrvatska pošta doplatila je iznos od 155.400 kn.