Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vatrogasci

Dobili pumpu od dva milijuna i čamce vrijedne po 200.000 kn

Nova oprema pomoći će vatrogascima
1/3
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Osim na obnavljanje opreme, na istoku hrvatske velik se trud ulaže i u obuku vatrogasaca

Ravnateljstvo za robne zalihe pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta osiguralo je nabavu nove opreme za nekoliko vatrogasnih društava koja djeluju u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kao dio donacije nove čamce dobila su dobrovoljna vatrogasna društva u Cerni i Nijemcima kao i Javna vatrogasna postrojba Ilok.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Avion Vukovarski i dubrovački župani razgovarali o većoj suradnji plave i zelene Hrvatske Tražit će subvencije za avionske karte Osijek - Dubrovnik

O kakvim se čamcima radi, govori i podatak da svaki od njih vrijedi oko 200.000 kuna. U sklopu donacije DVD Županja dobio je pumpu velikog protoka čija vrijednost iznosi oko dva milijuna kuna. Prilikom isporuke opreme istaknuto je kako je realizirana donacija nastavak dobre suradnje koja je počela u srpnju prošle godine kada su DVD-ovima u Gunji i Otoku donirane višenamjenske vatrogasne cisterne.

– Zahvaljujem se pomoćniku ministra Damiru Juzbašiću koji je imao sluha i izišao nam u susret te pomogao u ovoj vrijednoj donaciji. Ova vatrogasna oprema osigurava funkcionalnost te profesionalnu i brzu reakciju vatrogasaca na terenu – rekao je zamjenik župana Josip Dabro.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Inače, vatrogasna društva na području najistočnije hrvatske županije iz godine u godinu rade na obnavljanju svoje opreme. U isto vrijeme radi se i na obuci vatrogasaca koji spremnost svako malo pokazuju na terenu. Tako se naše vatrogasce može vidjeti širom županije nakon različitih prometnih nesreća, ali i u vrijeme kriznih situacija. Iskazali su se i u vrijeme poplava u županjskoj Posavini kao i za vrijeme migrantske krize. Neki od njih tijekom ljetnih mjeseci odlaze u pomoć i kolegama na Jadranskom moru.

Robotičari župan primio mlade vinkovačke robotičare ‘Želim vam da karijeru nastavite u Hrvatskoj!’ jaja Izradili studiju S jajima iz domaćeg uzgoja i do dodatnih 3000 kn na mjesec